Warme belangstelling voor Monum

Monum-Leven&Sterven-Haarlem

Warme belangstelling voor Monum op uitvaartbeurs Leven & Sterven 2015, Haarlem

Een prachtige ervaring. Voor de eerste keer met Monum urnen op een uitvaartbeurs en direct volop in de warme belangstelling van bezoekers en vakgenoten. De organisatie had, heel attent, vooraf gemeld dat de temperatuur in de kerk zo’n 13° C zou zijn maar daar hebben we geen hinder van gehad. Of beter gezegd niet gemerkt, het Monum-team, vier man/vrouw sterk, heeft vanaf 10 uur tot sluitingstijd zeer intensief contact gehad met het publiek. Vragen beantwoord maar meer nog uitleg kunnen geven over het nut van het bewaren van de as in relatie tot het verwerken van het verlies en het assortiment urnen die wij daarvoor speciaal bedacht en gemaakt hebben. En daar krijg je het gewoon warm van, zeker als je merkt dat de vorm en het materiaal van Urn B’amboo, Urn S’tone en Urn Terrazzo de mensen bijzonder aanspreken.

Zo is spontaan een aantal maal op de dag opgemerkt dat onze urnen een warme uitstraling hebben en tot aanraken uitnodigen (wat ook gebeurde). Ik vind dat een groot compliment, missie geslaagd, we zeggen niet voor niets; ‘Monum, urnen voor jouw manier van leven’.

Tussen de bedrijven door hebben Cora en ik contact gemaakt met de vele vakgenoten die er waren. Natuurlijk eerst met de directe buren zoals, Monuta Haarlem, Gedenkdoosje, Hemel-Bed, Eindregie en Memorosa (mooi). Goed om te zien hoe een ieder met hart en ziel bezig is met bijzondere zaken voor de bijzondere laatste momenten. Verder met de mensen van Crematorium Westerveld, Waterurn, Natuurpark Geestmerloo, Niels! Uitvaart, Yarden, Urn Atelier Vergouw (mooi), Factor-es, Salam Terakkir en Nunazorg.

Een geslaagde dag met vele bijzondere ontmoetingen en inspirerende gesprekken. Monum zal vaker deelnemen aan dit soort evenementen. Namens Irma, Karin, Cora en Olaf; tot ziens!