Service en diensten

Monum bedenkt, ontwikkelt en produceert urnen. Vanuit onze kennis, visie en ervaring kunnen we meer betekenen voor je dan in het hier getoonde assortiment zichtbaar is. Heb je speciale wensen of zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen neem dan gerust contact met ons op.

Service

Een urn uitkiezen en die een passende plaats geven doe je niet dagelijks, misschien kunnen wij je daarbij helpen en meekijken naar de mogelijkheden. Mail ons voor een persoonlijk advies.
Meedenken en adviseren per telefoon of email zien wij als service en daaraan zijn natuurlijk geen kosten verbonden.

Diensten

Leidt een contact tot een concrete opdracht, bijvoorbeeld het inventariseren van mogelijkheden op locatie met een aanvullend advies of plan-ontwerp, dan maken we eerst een begroting en sturen je die ter goedkeuring toe.

Uitvoering van het plan in overleg, regelen wij of kun je zelf doen. Als wij de regie nemen werken we, indien nodig, met lokale / regionale hoveniers, houden wij het toezicht en leveren het project op. Ook voor dit geheel maken we een begroting vooraf. Neem je het plan zelf in beheer dan zorgen wij voor een duidelijke beschrijving met schets(en) en een materiaallijst en zijn we beschikbaar voor overleg.

Monum plaatst uitsluitend op particulier terrein en in opdracht van de koper van een Monum urn.

Onderhoud

Voor de regelmatige verzorging van een Monum urn volstaat het afnemen met een microvezeldoek. Stof en oppervlakkig vuil zijn hiermee makkelijk te verwijderen. Voor wat hardnekkiger vuil en lichte vlekken kan de microvezeldoek iets vochtig worden gemaakt met een licht sopje.

Onderhoud RVS

Ook voor de regelmatige verzorging van de RVS delen volstaat afnemen met een microvezeldoek. Stof en oppervlakkig vuil zijn hiermee makkelijk te verwijderen. Voor wat hardnekkiger vuil en lichte vlekken kan de microvezeldoek iets vochtig worden gemaakt met een licht sopje. Laat geen druppels opdrogen, dit kan vlekvorming geven, goed afnemen.

Behandeling van de RVS delen met speciale RVS coatings of RVS beschermingsmiddelen raden wij af, deze hebben een tijdelijk effect en zijn na verloop van tijd eerder gevoeliger voor vuil dan afstotend. Uitzondering hierop zijn middelen met zogenaamde nano-werking, ook hierbij de waarschuwing: laat geen druppels opdrogen, dit kan vlekvorming geven, goed afnemen.

Let op:

Gebruik nooit borstels, schuursponsjes, schuurmiddelen, scherpe of agressieve stoffen.Gebruik van scherpe voorwerpen en middelen beschadigen de oppervlakken en verstoren de hoogglans en de matte structuur van het RVS definitief.

Onderhoud Urn S’tone en Urn T’errazzo

Urn S’tone en Urn T’errazzo zijn speciaal bedoeld voor plaatsing in de buitenlucht en hebben geen specifieke behandeling nodig ter bescherming van of tegen bijvoorbeeld weersinvloeden, zonlicht of (lucht-) vervuiling. De buitenwanden kunnen met water en zeep schoongemaakt worden. Eventuele mos en algenaangroei verwijderen met een zachte borstel. Zie voor onderhoud RVS hierboven.

Onderhoud Urn B’amboo

De buitenzijde van het bamboe is afgewerkt met een beschermende coating. Stof en oppervlakkig vuil is daarvan makkelijk te verwijderen met behulp van een microvezeldoek. Voor wat hardnekkiger vuil en lichte vlekken kan de microvezeldoek iets vochtig worden gemaakt met een licht sopje. Pas op, niet blootstellen aan overmatig vocht en de urn nooit onderdompelen in of vullen met water. Zie voor onderhoud RVS hierboven.

Wel zijn er per soort voorwaarden aan de plaatsing (binnen – buiten) en aanwijzingen voor het gewone dagelijkse onderhoud. Zie voor deze informatie de productinformatie.

Garantie en voorwaarden

Garantie

De garantietermijn van Monum urnen is 5 jaar. Mocht, ondanks onze uiterste zorg, in deze periode iets aantoonbaar mis zijn met het materiaal of de constructie van de urn, dan zal Monum de garantie toepassen aan de hand van de volgende regels:

1 Wanneer binnen een termijn van 5 jaar na levering de urn gebreken vertoont in de zin van scheuren in het materiaal, verlijming van de delen of constructie van de sluiting, dan zal Monum dit gebrek repareren of, indien dit niet mogelijk is, het onderdeel vervangen.

2 Garantie of genoegdoening zal nooit meer zijn dan de hoogte van het aankoopbedrag van het betreffende deel of de gehele urn. Garantie of genoegdoening betreft uitsluitend de urn of een deel daarvan en zal nimmer betrekking hebben op diensten en of aanspraak of vorderingen van derden.

3 Monum bepaalt hoe en onder welke omstandigheden schade of gebrek aan de urn wordt gerepareerd of het herstel wordt uitgevoerd. Bij reparaties door derden, en of zonder overleg vooraf, en of toestemming van Monum vervalt de garantie op de gehele urn, ongeacht de resterende termijn.

4 Beschadigingen door mechanische oorzaak (openbreken, krassen, schuren e.d.) of natuurgeweld (takbreuk, omvallen van bomen, wateroverlast e.d.) vallen niet onder de garantie. Indien gewenst zal Monum de schade beoordelen en advies en of een offerte uitbrengen voor herstel van de schade. Na akkoord op de offerte en uitdrukkelijke opdracht door de opdrachtgever zal Monum het herstel uitvoeren.

5 Monum geeft per soort urn uitdrukkelijk aan of deze voor binnen of buiten geschikt is. Hetzelfde geldt voor onderhoud en verzorging. Bij het negeren van deze voorwaarden vervalt het recht op garantie. De bepalende gebruiksvoorwaarden per soort urn zijn:

Urn B’amboo

Is uitsluitend geschikt voor plaatsing in huis en in voor het klimaat afgesloten ruimten. Bamboe is een natuurlijke vezel en zal net als hout reageren op schommelingen in de omgevingsvochtigheid. Bij normaal gebruik, in geventileerde ruimtes en met gemiddelde woning luchtvochtigheid zal dit geen invloed hebben op het gebruik. Bij plaatsing in ruimtes of situaties met direct vocht-contact of blootstelling aan langdurige of sterk schommelende temperatuur en of vocht condities vervalt de garantie.

De buitenzijde van het bamboe is afgewerkt met een beschermende coating. Stof en oppervlakkig vuil is daardoor makkelijk te verwijderen met behulp van een microvezeldoek. Voor wat hardnekkiger vuil en lichte vlekken kan de microvezeldoek iets vochtig worden gemaakt met een licht sopje. Pas op, niet blootstellen aan overmatig vocht en de urn nooit onderdompelen in of vullen met water. Zie voor onderhoud RVS hieronder.

Buiten bereik houden van open vuur. Nooit plaatsen bij een openhaard of brandende kaars(en).

Urn S’tone

Kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Materiaal en constructie zijn weersbestendig en behoeven geen speciale voorzieningen tegen invloeden vanuit het klimaat. Monum adviseert bij plaatsing op de grond (aarde, zand, veen en dergelijke) eerst een stabiele fundering aan te brengen. Langdurig direct contact met de grond kan zowel het RVS als ook de steen aantasten, eventuele verkleuringen hierdoor vallen buiten de garantie.
De buitenkant van de urn kan met water en zeep schoongemaakt worden. Eventuele mos en algenaangroei verwijderen met een zachte borstel. Zie voor onderhoud RVS hieronder.

Urn T’errazzo

Kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Materiaal en constructie zijn weersbestendig en behoeven geen speciale voorzieningen tegen invloeden vanuit het klimaat. Urn T’errazzo is minder geschikt voor direct grond (aarde, zand, veen e.d.) contact. Naast een stabiele fundering is een verharde ruimte (tegel of plaat) rondom de urn nodig tegen opspatten van vuil. Langdurig direct contact met grond kan zowel het RVS als ook het steen aantasten, eventuele verkleuringen hierdoor vallen buiten de garantie.

De buitenkant van de urn kan met water en zeep schoongemaakt worden. Eventuele mos en algenaangroei verwijderen met een zachte borstel. Zie voor onderhoud RVS hieronder.

Onderhoud RVS

Ook voor de regelmatige verzorging van de RVS delen volstaat afnemen met een microvezeldoek. Stof en oppervlakkig vuil zijn hiermee makkelijk te verwijderen. Voor wat hardnekkiger vuil en lichte vlekken kan de microvezeldoek iets vochtig worden gemaakt met een licht sopje. Laat geen druppels opdrogen, dit kan vlekvorming geven, goed afnemen.

Let op:

Gebruik nooit borstels, schuursponsjes, schuur-, slijp- of polijstmiddelen, scherpe of agressieve stoffen. Gebruik van scherpe voorwerpen en middelen beschadigen de oppervlakken en verstoren de hoogglans en de matte structuur van het RVS definitief. Beschadigingen ten gevolge van de hierboven genoemde middelen en handelingen vallen niet onder de garantie.