Personifiëren

Wat is personifiëren?

Letterlijk betekent het woord personifiëren: als een persoon voorstellen. En in praktische zin is het naam en tekst aanbrengen op de urn. Er zijn geen regels voor; persoonlijk of formeel, alleen een (koos)naam, met of zonder data, quote of gedicht. Zoals jij het wilt en het beste past bij jouw manier van leven. Houd er wel rekening mee dat het personifiëren de Monum urn meer herkenbaar maakt als urn, maar wel heel persoonlijk.

Bij Monum urnen zijn de deksels de dragers voor het personifiëren. Het deksel is beschikbaar als podium voor de identiteit, data, proza of klein gedicht.

Wel of niet personifiëren

Strikt genomen hoeft er op een urn geen naam of tekst te staan wanneer je deze in huis of op eigen terrein plaatst. Als je het crematie-steentje* in de urn doet is dat voldoende. Wanneer een urn in de openbare ruimte gesitueerd wordt, bijvoorbeeld in een urnenmuur of op een urnenveld, dan moeten het crematienummer en plaats aan de buitenkant zichtbaar zijn. Toevoegen van naam of tekst is dus niet verplicht maar een algemeen gebruik op basis van persoonlijke voorkeur.

Crematie-steentje*

Een crematiesteentje is het ceramische schijfje met nummer en plaatsnaam welke bij de as zit als de as wordt overgedragen door het crematorium. Dit nummer verbindt de identiteit aan de as. Tot het moment van uitstrooien moet het crematiesteentje bewaard worden bij de as, daarna heeft het geen (formeel) nut meer.

Personifiëren

Kies je voor personifiëren van de urn dan vink je dat eenvoudig aan bij je BESTELLING. Verder hoef je hier nog niets te doen. Het systeem telt de kosten bij elkaar op en als je hiermee akkoord bent kun je met de volgende stap BETALEN de bestelling afronden. Je krijgt per email een bevestiging.

Aansluitend krijg je een persoonlijke email met voorbeelden en het verzoek hieruit een keuze te maken en de gegevens in te vullen. Hiermee maken we een voorstel en sturen je deze retour ter controle en goedkeuring. Ga je akkoord met het ontwerp dan wordt de uitvoering van het personifiëren in werking gezet. Wanneer alle onderdelen gereed zijn en we de urn gaan samenstellen ontvang je daar bericht van. Zo blijf je op de hoogte van de actuele voortgang.

Personifiëren; Mat of hoogglans

Bij Urn B’amboo kun je uit twee RVS afwerkingen kiezen: Mat en Hoogglans. Bij Urn S’tone is dat; Mat. Kies je daarbij voor Personifiëren dan wordt de tekst in contrasterende afwerking aangebracht. Hoogglans oppervlak krijgt matte tekst. Op Mat oppervlak wordt de tekst glanzend.

De speciale technieken waarmee Monum urnen worden afgewerkt en gepersonifieerd geven hoogwaardige en esthetisch effecten met een zeer exclusieve uitstraling.