Inspiratie

Bij het bedenken en het ontwikkelen van Monum-urnen laten we ons inspireren door het doel en de plaats die de urn in je leven inneemt. Op deze pagina vertellen we het verhaal achter de urnen. Laat je inspireren.

Wil je de urn dichtbij je hebben dan is het fijn als het materiaal waarvan de urn is gemaakt prettig aanvoelt en bijdraagt aan het gevoel van verbondenheid. Zo is het idee voor Urn B’amboo ontstaan. Bamboe heeft de mooie eigenschap dat het behaaglijk aanvoelt, het geeft je warmte terug als je het aanraakt. Een mooi en welkom effect van de natuur. Materiaal en vorm in harmonie.

Bamboe is daarbij ook nog een natuurvriendelijk gewas. Het groeit als gras, wat het ook feitelijk is, snijd je het af dan groeit de stengel gewoon weer door. De ‘productie’ per stengel kan met gemak enkele tot tientallen meters per jaar bedragen. Voor bamboe is geen intensieve teelt nodig, dus geen extra belasting van de natuur met bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Wel zo milieuvriendelijk.

Urn S’tone is bedacht als rustpunt. Om naar toe te gaan en vooral om bij stil te staan. De afstand bepaal je zelf, enkele stappen in de tuin of wat verder weg, op het urnenveld van het crematorium of de begraafplaats. Een monument-urn met de karakteristieke Monum signatuur; vriendelijk en zacht. En robuust genoeg om de tand des tijds te doorstaan.

Net als bij een familiegraf biedt Urn S’tone de gelegenheid te verenigen en te verbinden. Een waardevolle traditie die in de begraafcultuur afneemt maar voor ons juist een voorwaarde is bij de ontwikkeling van deze urn. Een familie-urn voor meerdere asvolumes en die kan worden doorgegeven aan opvolgende generaties.